Ondernemer van de week: Rob B. Tol

Netwerken is vooral het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten die je, op lange termijn, verder kunnen helpen in je (bedrijfs)leven.

Netwerken: Geven & Gunnen

Netwerken is vooral het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten die je, op lange termijn, verder kunnen helpen in je (bedrijfs)leven. Geven staat in het woordenboek op de juiste plaats, namelijk voor gunnen. Begin dus met geven van bijvoorbeeld kennis of tips. De bedoeling van je netwerk is dat ook de anderen er iets wijzer van worden. En dan gaat het niet over euro’s. Je netwerk werkt als een constante stroom van informatie, ideeën en contacten tussen jou en de mensen om je heen.

De basis van een goed netwerk is vertrouwen. De kracht van een netwerker is het geven van aandacht. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk ontwikkelt, gebruikt, uitbreidt en onderhoudt.

Mensen zijn steeds minder vaak actief lid van traditionele organisaties zoals politieke partij, vereniging of club. De afname van deze vanzelfsprekende contacten heeft tot gevolg dat je zelf meer moeite moet doen om contacten te leggen. Contacten via internet en social media bieden hier hulp.

Netwerken is de eenvoudigste, meest efficiënte en minst kostbare manier om jouw doel te bereiken. Het is vaak geven en soms iets ontvangen van iemand die jou dat gunt. Bepaal hoe jij de ander kunt helpen zijn doel te bereiken. En … blijf je, in eerste instantie, altijd afvragen wat je voor iemand kan betekenen.

Geef dus aandacht en je netwerk gaat voor je werken.

Nog meer tips?

Zie boek: https://goo.gl/kdB0nA of eBook: https://goo.gl/Yfp0Ad

Over Rob B. Tol

Rob legt de noodzakelijke verbindingen tussen mensen. Hij zorgt dat de communicatie als tweerichtingsverkeer gaat stromen binnen organisaties, tussen medewerkers onderling en tussen hun doelgroepen. Hij is netwerker van het jaar. Via zijn NetwerkAcademie te Rotterdam verspreidt hij zijn kennis en ervaring door middel van boeken, workshops, masterclasses en trainingen. Zie: www.NetwerkAcademie.nl

Deel dit bericht op sociale media!
Volg Zoo-Elements op Facebook en wordt elke week geïnspireerd door succesvolle ondernemers!